Leergang Duurzaam wonen
Tijdens deze opleidingsdag, speciaal toegepast voor de WoonPlus Adviseurs, leert de adviseur consumenten/bewoners te ondersteunen in het proces van woningverduurzaming (de bewonersreis). Welke maatregelen kunnen genomen worden om een woning energiezuiniger te maken, welke stappen genomen moeten worden en hoe de consument hierin ondersteund en begeleid kan worden

Gedurende de training wordt aandacht besteed aan bouwkundige maatregelen en technische installaties. Denk aan isolatie, beglazing en kozijnen, zonnepanelen, warmtepompen, ventilatie en palletketels. Gedragsmaatregelen en aanpassingen zoals LED lampen en witgoed blijven buiten beschouwing. Wij zullen uitvoerig de theorie behandelen, maar wij verliezen de praktijk niet uit het oog. De theorie komt uitvoerig aan de orde, zonder de praktijk uit het oog te verliezen.

Na deze opleiding is de WoonPlus Adviseur klaar om gesprekken over woningverduurzaming te voeren en een cliënt te helpen welke maatregelen er genomen kunnen worden. De WoonPlus Adviseur leert de juiste vragen te stellen, om op die wijze te komen tot het beste eindresultaat voor de klant. Daarbij is het eveneens van groot belang, om door de juiste gerichte vragen te stellen, de bedrijven die deze maatregelen zullen gaan uitvoeren, goed te informeren en te begeleiden.

De trainer Robert Tersmette, van coöperatie HOOM, heeft jarenlang in de bouwsector gewerkt als uitvoerder, aannemer, opzichter en projectontwikkelaar, steeds met duurzaamheid en energiezuinigheid hoog in het vaandel. Hij heeft hierdoor veel praktische kennis en ervaring en weet uit de praktijk wat wel en niet werkt. Naast veel praktijkervaring is Robert een enthousiast docent met veel passie en aandacht voor de individuele vragen van de deelnemers.